Food Safety

Efektywność w dobie HACCP

Oferta firmy Food Safety:

zapewnia:

1. Przeprowadzenie Audytu Wstępnego: 

  • wizytacja zakładu;
  • przegląd istniejącej dokumentacji;
  • rozmowa w celu omówienia potrzeb oraz ustaleniu szczegółowego harmonogramu działania.

W zależności od wielkości zakładu oraz stopnia zaawansowania systemu, audyt trwa od 2- 4 godzin.

Na koniec zostaje sporządzony raport wraz z kosztem wdrożenia.

2. Wdrażenie Systemu HACCP:

  • opracowanie programów wstępnych GMP/GHP ( zbioru procedur i instrukcji, formularzy oraz zapisów);
  • opracowanie kompletnej księgi HACCP (wszelkich niezbędnych procedur, instrukcji, formularzy);
  • dostosowanie Systemu HACCP pod wytyczne Sanepidu oraz Inspekcji Weterynaryjnej.

Gwarantujemy indywidualne podejście do klienta, zatem cena wykonania zlecenia jest ustalona na podstawie:

  • wielkości przedsiębiorstwa;
  • ilości zatrudnionych osób;
  • stopnia złożoności procesu technologicznego;
  • ilości wytwarzanych produktów;
  • wyznaczonych terminów realizacji usługi.

Dokumentacja jest przekazywana w formie drukowanej oraz elektronicznej,

Wspieramy Naszych Klientów poprzez konsultacje osobiste, telefoniczne i mailowe,

W ramach usługi przeprowadzamy szkolenie kadry kierowniczej, członków zespołu ds. HACCP i pozostałych pracowników z podstaw zarządzania Systemem HACCP oraz z zasad GMP/GHP, z tzw. minimum sanitarnego,

Zapewniamy również audyt Systemu HACCP, tzw. powdrożeniowy, który ma celu stwierdzenie czy System funkcjonuje prawidłowo.

Jego data będzie uzgodniona w terminie dla Państwa dogodnym.

Po wdrożeniu Systemu HACCP sugerujemy Państwu skorzystania z:

3. Całorocznej opieki nad zakładem, co niesie ze sobą szereg korzyści, wynikających z tego, że w ramach usługi zapewniamy:

  • dodatkowe audyty wewnętrzne oraz aktualizacje po wprowadzonych zmianach;
  • zarządzanie Systemem HACCP według aktualnych norm i przepisów;
  • kolejne szkolenia pracownicze i kierownicze;
  • konsultacje osobiste, telefoniczne i mailowe;
  • występowanie jako Pełnomocnik ds. HACCP w trakcie kontroli zewnętrznych;
  • monitorowanie ważności terminów badań oraz szkoleń pracowniczych.

Dodatkowo dla przedsiębiorstw, które posiadają wprowadzony System HACCP proponujemy:

  • przeprowadzanie okresowego audytu Systemu HACCP;
  • aktualizacje i weryfikacje zarządzania Systemem HACCP;
  • doradztwo oraz występowanie jako Pełnomocnik w trakcie kontroli zewnętrznej;
  • pomoc przy zrealizowaniu zaleceń pokontrolnych Sanepidu i Inspekcji Weterynaryjnej;
  • szkolenia pracowników i kierownictwa z zakresu wymagań systemu HACCP i GMP/GHP;
  • optymalizację procesów technologicznych.

 

Każdy Klient jest traktowany indywidualnie i wyjątkowo 

poprzez dostosowanie spersonalizowanej oferty 

oraz zastosowanie

elastycznej polityki cenowej i promocyjnej!

 

Jeśli zarządzanie systemem HACCP sprawia Ci trudność,

a przeprowadzenie audytu  wydaje się zbyt skomplikowane

to zapraszamy do współpracy

gwarantujemy 100% jakości, zadowolenia i efektywności Naszych działań!

Handshake ca. 1980s-1990s