Food Safety

Efektywność w dobie HACCP

Food Safety proponuje:

          

Smiling Teacher Carrying Textbooks and Apple

 

szkolenia dla pracowników sektora obrotu żywnością ma na celu wprowadzenia jednolitego standardu obsługi. Zakres szkolenia obejmuje:

 

 

1.Najważniejsze zasady w obsłudze klienta:

  • nawiązanie kontaktu z klientem, advice
  • powitanie klienta- efekt “pierwszego wrażenia”, see
  • nawiązanie relacji z klientem,
  • finalizacja transakcji,

2. Typologia klientów i sposoby postępowania:

  • “trudny klient”,
  • asertywne zachowanie,
  • klient stały, a klient nowy,
  • Komunikacja werbalna i niewerbalna sposobem na zbudowanie relacji z klientem,
  • czego nie wolno robić w obliczu klienta?

3. Czy klient ma zawsze rację?

  • ja- klient,
  • podstawowa wiedza, umiejętności i narzędzia niezbędne w obsłudze klienta,
  • jak chciałbym/ nie chciałbym być obsługiwany i dlaczego?
  • ustalenie potrzeb klienta,
  • savoir-vivre, a obsługa klienta.