Oferta firmy Food Safety:
zapewnia:
1. Przeprowadzenie Audytu Wstępnego:
- wizytacja zakładu;
- przegląd istniejącej dokumentacji;
- rozmowa w celu omówienia potrzeb oraz ustaleniu szczegółowego harmonogramu działania.
W zależności od wielkości zakładu oraz stopnia zaawansowania systemu, audyt trwa od 2- 4 godzin.
Na koniec zostaje sporządzony raport wraz z kosztem wdrożenia.
2. Wdrażenie Systemu HACCP:
- opracowanie programów wstępnych GMP/GHP ( zbioru procedur i instrukcji, formularzy oraz zapisów);
- opracowanie kompletnej księgi HACCP (wszelkich niezbędnych procedur, instrukcji, formularzy);
- dostosowanie Systemu HACCP pod wytyczne Sanepidu oraz Inspekcji Weterynaryjnej.
Gwarantujemy indywidualne podejście do klienta, zatem cena wykonania zlecenia jest ustalona na podstawie:
- wielkości przedsiębiorstwa;
- ilości zatrudnionych osób;
- stopnia złożoności procesu technologicznego;
- ilości wytwarzanych produktów;
- wyznaczonych terminów realizacji usługi.
Dokumentacja jest przekazywana w formie drukowanej oraz elektronicznej,
Wspieramy Naszych Klientów poprzez konsultacje osobiste, telefoniczne i mailowe,
W ramach usługi przeprowadzamy szkolenie kadry kierowniczej, członków zespołu ds. HACCP i pozostałych pracowników z podstaw zarządzania Systemem HACCP oraz z zasad GMP/GHP, z tzw. minimum sanitarnego,
Zapewniamy również audyt Systemu HACCP, tzw. powdrożeniowy, który ma celu stwierdzenie czy System funkcjonuje prawidłowo.
Jego data będzie uzgodniona w terminie dla Państwa dogodnym.
Po wdrożeniu Systemu HACCP sugerujemy Państwu skorzystania z:
3. Całorocznej opieki nad zakładem, co niesie ze sobą szereg korzyści, wynikających z tego, że w ramach usługi zapewniamy:
- dodatkowe audyty wewnętrzne oraz aktualizacje po wprowadzonych zmianach;
- zarządzanie Systemem HACCP według aktualnych norm i przepisów;
- kolejne szkolenia pracownicze i kierownicze;
- konsultacje osobiste, telefoniczne i mailowe;
- występowanie jako Pełnomocnik ds. HACCP w trakcie kontroli zewnętrznych;
- monitorowanie ważności terminów badań oraz szkoleń pracowniczych.
Dodatkowo dla przedsiębiorstw, które posiadają wprowadzony System HACCP proponujemy:
- przeprowadzanie okresowego audytu Systemu HACCP;
- aktualizacje i weryfikacje zarządzania Systemem HACCP;
- doradztwo oraz występowanie jako Pełnomocnik w trakcie kontroli zewnętrznej;
- pomoc przy zrealizowaniu zaleceń pokontrolnych Sanepidu i Inspekcji Weterynaryjnej;
- szkolenia pracowników i kierownictwa z zakresu wymagań systemu HACCP i GMP/GHP;
- optymalizację procesów technologicznych.
Każdy Klient jest traktowany indywidualnie i wyjątkowo
poprzez dostosowanie spersonalizowanej oferty
oraz zastosowanie
elastycznej polityki cenowej i promocyjnej!
Jeśli zarządzanie systemem HACCP sprawia Ci trudność, a przeprowadzenie audytu wydaje się zbyt skomplikowane to zapraszamy do współpracy gwarantujemy 100% jakości, zadowolenia i efektywności Naszych działań! |