Oferta szkoleń organizowanych przez Food Safety:
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady WE nr 852/2004/WE z dnia 29 kwietnia 2004 r. (rozdział XII): Przedsiębiorstwa sektora spożywczego zapewniają: 1. że personel pracujący z żywnością jest nadzorowany i/lub szkolony w sprawach higieny żywności odpowiednio do jego charakteru pracy; 2. że osoby odpowiedzialne za opracowywanie i stosowanie procedury określonej w art. 5 ust. 1 niniejszego rozporządzenia lub za funkcjonowanie właściwych wytycznych przeszły odpowiednie szkolenie ze stosowania zasad HACCP; oraz 3. zgodność ze wszelkimi wymogami prawa krajowego dotyczącymi programów szkoleniowych dla osób pracujących w poszczególnych sektorach spożywczych. W myśl powyższego przepisu przedsiębiorca ponosi odpowiedzialność za przestrzeganie przez osoby wykonujące prace przy produkcji lub w obrocie żywnością wymagań higieniczno-sanitarnych, w tym stosowania zasad HACCP. Zgodnie z art. 59 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia: Spełnienie wymagań określonych w rozdziale XII załącznika II do rozporządzenia nr 852/2004 jest potwierdzane dokumentacją o przeprowadzonych szkoleniach lub udzielonym instruktażu osobom wykonującym prace przy produkcji lub w obrocie żywnością oraz osobom odpowiedzialnym za wdrożenie i stosowanie zasad systemu HACCP w zakładzie. |
Oferujemy Państwu szkolenie kadry kierowniczej i pracowników firmy z wymagań:
Szkolenia mogą odbywać się w Państwa zakładzie pracy jak i również w sali, którą dysponujemy, w dniach i godzinach dla Państwa dogodnych.
Ze swojej strony zapewniamy profesjonalnie przeprowadzone szkolenie w formie wykładu i ćwiczeń.
Skuteczność szkolenia jest weryfikowana na podstawie testu z informacji podanych podczas szkolenia.
Uczestnikom wydajemy certyfikaty potwierdzające odbycie szkolenia oraz materiały szkoleniowe.
Szkolenia trwają od 2 do 16 godzin, na czas wpływa stopień zaawansowania pracowników i tematyki. W momencie ustalania warunków współpracy i Państwa potrzeb przekazujemy pełen harmonogram zajęć z ilością godzin.
Zapewniamy:
- mały poczęstunek z napojami ciepłymi i zimnymi w przypadku, gdy szkolenie organizowane jest w Naszej sali.
Zainwestuj w swoich pracowników i zapewnij im szkolenia podnoszące ich kompetencję, kwalifikację oraz świadomość jak istotne jest zachowanie bezpieczeństwa żywności oraz higieny pracy. |