Food Safety

Efektywność w dobie HACCP

Oferta szkoleń organizowanych przez Food Safety:

 

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady WE nr 852/2004/WE z dnia 29 kwietnia 2004 r. (rozdział XII):

Przedsiębiorstwa sektora spożywczego zapewniają:

1. że personel pracujący z żywnością jest nadzorowany i/lub szkolony w sprawach higieny żywności odpowiednio do jego charakteru pracy;

2. że osoby odpowiedzialne za opracowywanie i stosowanie procedury określonej w art. 5 ust. 1 niniejszego rozporządzenia lub za funkcjonowanie właściwych wytycznych przeszły odpowiednie szkolenie ze stosowania zasad HACCP; oraz

3. zgodność ze wszelkimi wymogami prawa krajowego dotyczącymi programów szkoleniowych dla osób pracujących w poszczególnych sektorach spożywczych.

W myśl powyższego przepisu przedsiębiorca ponosi odpowiedzialność za przestrzeganie przez osoby wykonujące prace przy produkcji lub w obrocie żywnością wymagań higieniczno-sanitarnych, w tym stosowania zasad HACCP.

Zgodnie z art. 59 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia:

Spełnienie wymagań określonych w rozdziale XII załącznika II do rozporządzenia nr 852/2004 jest potwierdzane dokumentacją o przeprowadzonych szkoleniach lub udzielonym instruktażu osobom wykonującym prace przy produkcji lub w obrocie żywnością oraz osobom odpowiedzialnym za wdrożenie i stosowanie zasad systemu HACCP w zakładzie.

 

Oferujemy Państwu szkolenie kadry kierowniczej i pracowników firmy z wymagań:

College student

  1. systemu HACCP [zobacz],
  2. zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP) i Higienicznej (GHP) [zobacz],

Szkolenia mogą odbywać się w Państwa zakładzie pracy jak i również w sali, którą dysponujemy, w dniach i godzinach dla Państwa dogodnych.

Ze swojej strony zapewniamy profesjonalnie przeprowadzone szkolenie w formie wykładu i ćwiczeń.

Skuteczność szkolenia jest weryfikowana na podstawie testu z informacji podanych podczas szkolenia.

Uczestnikom wydajemy certyfikaty potwierdzające odbycie szkolenia oraz materiały szkoleniowe.

Szkolenia trwają od 2 do 16 godzin, na czas wpływa stopień zaawansowania pracowników i tematyki. W momencie ustalania warunków współpracy i Państwa potrzeb przekazujemy pełen harmonogram zajęć z ilością godzin.

Zapewniamy:

    • mały poczęstunek z napojami ciepłymi i zimnymi w przypadku, gdy szkolenie organizowane jest w Naszej sali.

 

Zainwestuj w swoich pracowników i zapewnij im szkolenia podnoszące ich kompetencję, kwalifikację oraz świadomość jak istotne jest zachowanie bezpieczeństwa żywności oraz higieny pracy.

Businessman Conducting a Meeting with His Staff